Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας ανέβασε το θεατρικό έργο μυστηρίου η ΄΄ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ” που φέρει την υπογραφή της Αγκάθα Κρίστι…”the mousetrap” ο πρωτότυπος τίτλος του στα αγγλικά.

Παραμένει το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου,καθώς παίζεται συνεχώς στο West End του Λονδίνου,από τις 25 Νοεμβρίου 1952 έως σήμερα.

Ήταν μία δουλειά πολύ προσεγμένη από όλους μας,μία δουλειά που αγαπήσαμε από την πρώτη-πρώτη στιγμή και που οι μαθητές-ηθοποιοί ευθείς εξ αρχής μπήκαν στους ρόλους που τους ανατέθηκαν.

Με δεδομένο ότι το κείμενο είναι μιας άλλης εποχής,αγγλικής ιδιοσυγρασίας και κουλτούρας,αυτό παρουσίασε κάποιες μικρές δυσκολίες στο συντονισμό, κυρίως στην κατανόηση εκφράσεων και λέξεων αλλά και στις σκηνές που απαιτούσαν επαγγελματική προσέγγιση.Όλα όμως ξεπεράστηκαν χάρη στην υπομονή και επιμονή αλλά και στις ατελείωτες ώρες δοκιμαστικών,έτσι ώστε στο τέλος να αποζημιώσουμε και το κοινό αλλά και τους εαυτούς μας.

Αυτό φάνηκε από το χειροκρότημα των θεατών,από τα θερμά ευχαριστήρια λόγια που εισπράξαμε σε κάθε παράσταση που δώσαμε,αρχής γενομένης από τους ”Αγώνες Τέχνης” στη Θεσσαλονίκη.Τους Αγώνες Τέχνης διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη(με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας) όπου και το σχολείο μας πήρε την 4η θέση ανάμεσα σε πολλά Ιδιωτικά σχολεία ή Κολλέγια της χώρας.Το σχολείο μας πήρε και το 1ο βραβείο κοινού.

Στη συνέχεια είχαμε άλλες τρεις παραστάσεις εδώ στην πόλη μας τον Τύρναβο,όπου το θεατρόφιλο κοινό μας έδωσε το θερμότερο του χειροκρότημα.

Μία εκπληκτική παράσταση – ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη – έδωσαν τα παιδιά της ομάδας και στο Χατζηγάννειο Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα.

Απομένει τώρα μία ακόμη προγραμματισμένη παράσταση στο αρχαίο θέατρο του Δίου,αφού θα λάβουμε μέρος στους Διεθνείς Αγώνες Μαθητικού θεάτρου,γνωστοί ως ”ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ”.Η παράσταση αυτή θα δοθεί στις 20 Σεπτέμβρη 2018.

Όπως είπε ο Μπρεχτ:”Με το θέατρο,μπορεί να μη μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο αλλά μπορούμε να αλλάξουμε αυτούς που θα αλλάξουν τον κόσμο”

 

Tags: