Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου συμμετείχε στην αφιερωματική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2024, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Σκοπός της εκδήλωσης που είχε  θέμα «Υπάρχουν ανθρώπινες λέξεις να περιγράψουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων; Οι μαρτυρίες νέων της Κατοχικής Λάρισας ανοίγουν παράθυρο στην ιστορία», ήταν να προβληθούν, ως αφιέρωμα τιμής και μνήμης στα Θύματα του Ολοκαυτώματος, έργα μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου συμμετείχαν με έργα τέχνης, που φιλοτέχνησαν οι μαθήτριες Τσισμενάκη Ελεάννα και Καναπίτσα Κορίνα και παρουσίασαν απόσπασμα από το βιβλίο «Το αγόρι με τη ριγέ πιζάμα»  με ψηφιακό βίντεο που δημιούργησαν οι ίδιοι με θέμα «Μέσα από τα μάτια του Μπρούνο», Το βίντεο  προλόγησε ο μαθητής Ταμπόσης Αριστοτέλης και αφηγήθηκαν οι μαθητές Ραφαηλία Πολύζου, Μπρέζας Βασίλης, , Γκάνας Κωνσταντίνος , Κούκος Βαγγέλης και Ζώρας Δημήτρης. Οι εικόνες του βίντεο ήταν έργα των μαθητριών Τσισμενάκη Ελεάννας και Καναπίτσα Κορίνας. Υπεύθυνες καθηγήτριες Παπαγεωργίου Σύλβια , Μαγαλιού Ελένη.

Οι μαθητές απέδωσαν φόρο τιμής στα θύματα του ολοκαυτώματος και βροντοφώναξαν το διαχρονικό και πανανθρώπινο αίτημα της ελευθερίας των ανθρώπων και του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή με το σύνθημα  «Ποτέ ξανά!».